Srbija: Treći slučaj zlostavljanja djece u dvije sedmice

Radiosarajevo.ba
Srbija: Treći slučaj zlostavljanja djece u dvije sedmice


Ovo je u Srbiji već treći slučaj, u samo dvije sedmice.

Zbog silovanja 14-godišnje D. J., policija je uhapsila 55-godišnjeg Radovana T., njegovog 25-godišnjeg sina Dejana i 22-godišnjeg Milovana G. iz Osečine. Djevojčicu su silovali od septembra prošle godine, pa sve do marta ove godine, a prilikom posljednjeg silovanja teško je ozlijeđena.

Sve je navodno počelo tako što je Radovan T. djevojčicu, koja stanuje u blizini njegove firme, povezao u školu. Silovanja su se uglavnom događala u Radovanovom i u automobilu njegova sina.

Djevojčici su prijetili kako će joj pobiti sestre i roditelje, te joj zapaliti kuću otkrije li ikome da je siluju. Policiji je sve prijavila nastavnica u osnovnoj školi koju djevojčica pohađa, jer je primijetila kako je u školu došla sva u modricama.

Još dva slučaja u 15 dana


Odlukon istražnog suca Okružnog suda u Užicu, 17. 3., 18-godišnji D.P. te 17-godišnjaci K.R. i B.P. iz Ivanjice zadržani su u pritvoru pod sumnjom da su u petak silovali 15-godišnju sugrađanku.

Mladići su u petak navečer oko 19.30 navodno telefonom nazvali 15-godišnjakinju koju su inače otprije poznavali. Jedan od njih joj je rekao da dođe u jednu kuću u izgradnji (na slici) u ulici Branislava Nušića u središtu Ivanjice. Navodno su joj rekli da za nju imaju poruku jednog mladića u kojeg je bila zaljubljena.

Nakon nekog vremena djevojka se pojavila u kući sva trojica su nasrnuli na nju u namjeri da je siluju. Dvojica su je držali za ruke dok je treći silovao.

Predzadnji slučaj je otktiven 25. 3., kada je policija zbog otmice i silovanja 15-godišnje D. B. iz Beograda uhapsila trojicu mladića u dobi od 18 do 20 godina. Mladići, za koje se sumnja da su narkomani, oteli su djevojku u ponedjeljak navečer, odveli je u podrum zgrade u Ustaničkoj ulici 65 i silovali je.

Policajcu su upali u podrum zgrade nakon što su susjedi prijavili kako iz podruma trešti techno glazba, ali i netko vrišti. U isto vrijeme policiju su pozvali i roditelji otete djevojke, kojima se uspjela javiti mobitelom. Policija je u podrumu uhapsila 18-godišnjeg M. M., 20-godišnjeg M. K. i 20-godišnjeg M. M.

Index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak