Srbija traži izručenje Paravinje

Radiosarajevo.ba
Srbija traži izručenje Paravinje

Srbijansko ministarstvo pravosuđa objavilo je u srijedu kako će najkasnije u ponedjeljak Bosni i Hercegovini podnijeti zahtjev za izručenjem Dragana Paravinje Srbiji, te ponovilo da će se suglasiti da on bude izručen zemlji u kojoj je počinio teže kazneno djelo.
 
Ministarstvo je, navodi se u priopćenju, u utorak izvijestio Interpol Sarajevo da je 26. lipnja Paravinja uhićen na temelju naloga Osnovnog suda u Sokolcu.
 
 Hrvatsko pravosuđe traži Paravinju zbog osnovane sumnje da je ubio Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja. Za to kazneno djelo, teško ubojstvo, za koje je Paravinja osumnjičen, kaznenim je zakonom propisano najmanje deset godina zatvora ili kazna dugotrajnog zatvora. Paravinja je u nedjelju, nakon uhićenja u BiH, priznao zločin.
 
 Osim za zločin nad Antonijom Bilić, protiv Paravinje je pokrenuta istragu zbog sumnje da je krajem lipnja prošle godine na području Omiša pokušao silovati 24-godišnju autostopisticu. Ova je istraga odlukom Vrhovnog suda objedinjena s onom oko ubojstva Antonije Bilić i vodi je šibenski županijski sud. I u tom slučaju zatraženo je pritvaranje osumnjičenog.
 
Paravinja je u Srbiji osuđen 2002. godine pred Okružnim sudom u Sremskoj Mitrovici na 4 godine i 6 mjeseci zatvora za kazneno djelo silovanja i pokušaja silovanja. Kako je Paravinja bio nedostupan nadležnim tijelima srbijanskog pravosuđa, za njim je 2007. raspisana međunarodna tjeralica.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak