Srbija: Spriječena dva bjekstva iz zatvora

Radiosarajevo.ba
Srbija: Spriječena dva bjekstva iz zatvora

Pripadnici službe za obezbjeđenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija osujetili su proteklog vikenda dva pokušaja bjekstva iz zatvora u Pančevu i Novom Sadu.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da je na osnovu operativnih saznanja utvrđeno da su pritvorenici iz jedne od soba na spratupritvora Okružnog zatvora u Pančevu pokušali da obiju zidni malter i cigle na spoljnom zidu, prema glavnoj ulici. Pretresom sobe pritvorenika nađene su dvije metalne šipke, dužine 50 centimetara, koje su bile upotrebljavane kao alat. One su polomljene od držača zavjese u toaletu.

Istražne sudije i policijske uprave oba grada su obaviještene o ovim aktivnostima, dok su pohvaljeni i nagrađeni pripadnici službe za obezbjeđenje Okružnog zatvora u Novom Sadu stariji komandir Rajko Rakić, nadzornik Mišo Svrkota i mlađi nadzornik Milomir Skakavac, kao i mlađi nadzornik Vladimir Jovanov iz Okružnog zatvora u Pančevu.

U proteklih mjesec dana su i pripadnici službe obezbjeđenja Okružnog zatvora u Novom Sadu takođe spriječili pokušaj bjekstva pritvorenika iz te kaznene ustanove. Pretresom je uočeno da je unutrašnja rešetka na prozoru razvaljena i privezana žicom.

Kako se navodi u saopštenju, javio je B92, od nedozvoljenih predmeta, koji su služili i kao alat, nađene su metalna šipka isječena sa klupe u sobi, improvizovani "bonsek" od žice i dvije metalne kuke. Od kreveta je napravljena žica u buntu, od četkice za zube i metalne kašike napravljena su tri improvizovana "šabera", dok su od čaršafa ispletena užad dužine oko šest metara sa omčom na kraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak