Srbija: Prijetio da će u školu donijeti automat, policija u stanu osumnjičenog pronašla metke

1
Radiosarajevo.ba
Srbija: Prijetio da će u školu donijeti automat, policija u stanu osumnjičenog pronašla metke

Policajci u Somboru uhapsili su osamnaestogodišnjaka iz ovog grada jer je prijetio da će u školu donijeti automat, saopštila je Policijska uprava u Somboru.

"Sumnja se da je on na jednoj društvenoj mreži prijetio da će doći u školu sa automatom, što je i usmeno ponovio", kazali su iz policije.

Policija je, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Somboru, izvršila pretres stana u kojem živi osumnjičeni i pronašla osam metaka.

Baby Lasagna: Glavni favorit za pobjedu na Eurosongu - pogledajte ludnicu tokom njegovog nastupa

Osamnaestogodišnjaku je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Somboru.

Podsjetimo, u jutarnjim satima prošle srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 13-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba, prenose srbijanski mediji.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak