'Srbija mora velikim koracima ići ka Europskoj uniji'

Radiosarajevo.ba
'Srbija mora velikim koracima ići ka Europskoj uniji'


Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć da Srbija mora velikim koracima ići ka Europskoj uniji i da se tim putem mora kretati najvećom brzinom, jer čitava država opravdano očekuje pozitivnu ocjenu za dobijanje datuma za početak pregovora, piše novinska agencija Fena.

Dačić je novinarima u vili Bokeljka prije sastanka s europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom rekao da Srbija ne smije i ne može više stajati u mjestu ili ići korak unazad, već da mora krupnim koracima ići k Europi, javlja Tanjug.

"Da smo odbili ovo o čemu smo razgovarali u Bruxellesu, tko zna koliko bismo još bili udaljeni od drugih europskih zemalja", rekao je Dačić i podsjetio da je BDP Srbije danas na razini 65 posto BDP iz 1989. godine.

Premijer je naglasio da se ovih dana može vidjeti da postoji sasvim nova slika o Srbiji i pozitivan pristup zemlji i da se zato može očekivati veće razumijevanje za stavove Srbije u takvim okolnostima.

To je prema njegovim riječima, doprinos da se kao poštovana zemlja izbori za svoje stavove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak