Srbija: 18-godišnji navijač preminuo tokom utakmice

Radiosarajevo.ba
Srbija: 18-godišnji navijač preminuo tokom utakmice

Utakmicu 13. kola fudbalske srbijanske Superlige u Ivanjici između domaćeg Javora i kragujevačkog Radničkog, obilježila je tragična smrt jednog navijača gostiju, javlja Tanjug.

U 56. minuti jednom navijaču Radničkog je pozlilo, zbog čega su mu ostale pristalice Kragujevčana pomogle da pređe preko ograde kako bi zatražio pomoć doktora. U tom trenutku sudija Vlado Glođović prekinuo je meč.

Prema riječima direktora ivanjičkog doma zdravlja, doktora Miloša Ðokovića, radi se o 18-godišnjem T.D. iz Kragujevca. Mladić je dovezen bez pulsa svijesti i disanja, kazao je Ðoković u izjavi Tanjugu

Rađena je reanimacija više od sat vremena, međutim na kraju je samo mogla da se konstatuje smrt, kazao je Ðoković.

Komesar za takmičenje Superlige Vlada Bulatović u izjavi Tanjugu prenio je informacije koje je dobio sa lica mjesta.

"Razgovarao sam sa predsednikom Radničkog koji mi je preneo šta se desilo. Radi se o dečku koji je 1996. godište, pozlilo mu je na tribinama, nije bilo nikakvih incidenata. Navijači Radničkog su ga preneli preko ograde da mu lekari pomognu. Prvi nalazi kažu da se radi o infarktu. Na utakmici nije bilo nikakvih nereda, navijanje je bilo prijateljsko sa obe strane", objasnio je Bulatović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak