Srbi sebi napravili put nadomak Jarinja

Radiosarajevo.ba
Srbi sebi napravili put nadomak Jarinja

Nadomak administrativnog prelaza Jarinje Srbi su izgradili novi put kojim je omogućeno kretanje pješaka i vozila, javila je Radio-televizija Srbije /RTS/.

Na izgradnji novog puta mehanizacija je radila cijelu noć, a Srbi sa obje strane prelaza sada će moći u potpunosti da zaobiđu punkt i bazu KFOR-a.

Iako je KFOR uklonio žice i sa administrativnog prelaza Jarinje, barikade i dalje blokiraju saobraćaj. Preko prelaza Jarinje nije prešao nijedan pješak otkad su vojnici uklonili bodljikavu žicu.

Tokom noći građani su se smjenjivali na barikadama koje su postavljene na svim važnijim putevima na sjeveru pokrajine.

Na carinskom terminalu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice sinoć je uhapšeno trinaest Srba, vozača kamiona, zbog, kako su naveli iz kosovske policije, sumnje da su ilegalno ušli na Kosovo, ali i učestvovali u postavljanju barikada.

Od prošlog petka kosovske vlasti dozvoljavaju uvoz robe iz centralne Srbije, primjenjujući dogovor o carinskim pečatima postignutim sa Beogradom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak