Split: Podiže se najviši kip Isusa na svijetu

Radiosarajevo.ba
Split: Podiže se najviši kip Isusa na svijetu

Nakon što je pokrenuo inicijativu za podizanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na splitskoj rivi, gradonačelnik Splita Željko Kerum u utorak navečer je u trećem Dnevniku HRT-a najavio je novu inicijativu.

"Na Marjanu ćemo napraviti najveći kip Isusa na svijetu", kazao je Kerum koji se telefonskim putem javio u emisiju. Dodao je kako će to biti njegov najveći pothvat u životu te kako će sve troškove on platiti, prenosi danas.hr.

Kerum je objasnio kako će kip Isusa biti visok 39 metara, odnosno dva metra viši od onoga u brazilskom Rio de Janeiru visokog 37 metara. Inače, kip Isusa iz Rio de Janeira nalazi se tek na trećem mjestu sa 'samo' 30 metara, jer su ga nadvisili 36 metara viši kip u Poljskoj i za još metar viši kip u Peruu, piše danas.hr.

"Kip ćemo podići na Marjanu, na mjestu gdje je nekad pisalo Tito", rekao je Kerum zaključivši kako nitko od građana Splita neće imati ništa protiv Isusovog kipa iznad grada.

A kako ovaj kip zamišljaju Facebook aktivisti, pogledajte na ovom linku


 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak