Šokantna kampanja HDZ-a protiv 'lijevih'

Radiosarajevo.ba
Šokantna kampanja HDZ-a protiv 'lijevih'


Iako predizborna kampanja u susjednoj Hrvatskoj nije još ni počela, iz HDZ-a su se dosjetili da bi mogli unaprijed uplašiti građane – komunizmom, piše Danas.hr.

Neviđeno huškački jumbo plakat HDZ-ove koalicije osvanuo je u Sisku, a na njemu se s jedne strane nalazi prljava ruka puna žuljeva u kojoj leži simbol komunizma, dok je s druge strane čista, blaga ruka u kojoj je raspelo. Sve je zaokruženo porukom: Jednostavan izbor Za sigurno sutra!

Uz plakat je spomenuta koalicija podijelila crvene letke sa zvijezdom petokrakom, unutar kojih se nalaze slike raskalašenih rockera ili heavy metalaca, uz poruku: Sisak ne želi ići u ovom smjeru!, aludirajući na stavove zastarjelih kršćanskih ekstremista prema kojima je takav vid muzike došao – iz samog pakla.

 

Uz HDZ, na plakatima su potpisani i HSP dr. Ante Starčević, HSS, HSLS, Zelena lista, Stranka penzionera, Blok umirovljenici zajedno, te nezavisne liste Vere Zaloker, Branka Tompića i lista obrtnika Željka Vrbanusa.

Jutarnji je od potpisnika saznao da su plakat i leci „simbolični odgovor na ideologiju i govore premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića kojemu se priviđaju crnokošuljaši“, kao i da plakatom nikoga ne žele vrijeđati ili omalovažavati.

Ovakav vid propagande i razračunavanja s političkim neistomišljenicima naišao je na zgražanje i brojne komentare građana koji su plakat prozvali i rasističkim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak