Snimili viralan video o Hrvatskoj i slučajno otkrili šta su napravili u nacionalnom parku

0
Radiosarajevo.ba
Snimili viralan video o Hrvatskoj i slučajno otkrili šta su napravili u nacionalnom parku

Vlasnici YouTube kanala Motor Yacht Loon, službenog kanala istoimene luksuzne jahte, 18. su augusta ove godine objavili video u kojem se može vidjeti da je posada jahte, kako piše portal Morski.hr, istu s pomoću lanaca privezala za stijene u Nacionalnom parku Mljet.

Morski navodi da Pravilnik o unutrašnjem redu u Nacionalnom parku Mljet u članku 63. kaže da se plovila mogu sidriti i privezivati na tačno i odgovarajuće označenim mjestima za stalni i privremeni privez. Morski navodi da je vezanje za stijene strogo zabranjeno te da je jahta Motor Yacht Loon upravo to napravila.

"Oni mogu biti za sidru, ali na kopnu se ne smiju nigdje vezati. Mi njih redovno upozoravamo, jer u ovakvim situacijama se radi i o oštećenju staništa, ali i ugrožavanju sigurnosti plovidbe što je također veliki problem. Tome bi se najbolje doskočilo strožim kaznama za one koji sve ovo ignorišu", rekao je u utorak za Morski direktor Nacionalnog parka Mljet Ivan Sršen.

OSO KCUS-a traži smjenu Privremenog odbora: 'Sa političkih polja bitka se prenosi na bolnicu'

Morski ističe da se u videu koji je objavljen na kanalu Motor Yacht Loon može vidjeti da istoimena jahta nije jedina koja koristi stijene kako bi se privezala.

U videu na ovom LINKU možete vidjeti sporno privezivanje za stijene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak