SMS spamovi za Bandića građanima BiH

Radiosarajevo.ba
SMS spamovi za Bandića građanima BiH




Već i vrapci na grani znaju da će ishod u drugom krugu predsjedničkih izbora u susjednoj Hrvatskoj u velikoj mjeri zavisiti od glasača iz dijaspore - čitaj BiH.

Korisnici mreže Eronet u Bosni i Herceogvini bili su nemalo iznenađeni kada su dobili sms poruku koja ih savjetuje za koga da glasaju na izborima u Hrvatskoj.

U poruci se kaže kako će se glasanjem za Milana Bandića iskoristiti "povijesna šansa da imamo svog predsjednika koji se bora za naša prava".

Na kraju stoji apel da se poruka šalje dalje.

Iako je poruka poslana sa hrvatskog broja telefona, evidentno je da su je dobili svi korisnici Eroneta koje smo kontaktirali. Kada smo pokušali nazvati broj sa kojeg je poruka poslana, dobili smo signal kao da broj ne postoji.

Jedna od korisnica Eroneta iz Sarajeva (čije je ime poznato redakciji) rekla nam je kako je uputila zvaničnu pritužbu ovom operateru jer na svoj privatni telefon koji uredno plaća ne želi dobijati reklamne poruke, a pogotovo ne one političke prirode. Nikakav odgovor još nije dobila.

radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak