Slovenci spajaju aviokompanije bivše SFRJ

Radiosarajevo.ba
Slovenci spajaju aviokompanije bivše SFRJ

Spajanje aviokompanija zemalja bivše Jugoslavije u jednu organizaciju predstavlja jedini izlaz za sve ove avio-prevoznike. Ili bar tako smatra Klemen Bostjančič, generalni direktor Adria Airwaysa, objavio je B92.

"Ni jedan prevoznik - Adria Airways, Croatia Airlines, JAT Airways i Montenegro Airlines - ne može da samostalno prebrodi globalnu krizu", naveo je on, ali je dodao kako će, prije prijedloga o udruživanju, pokušati da samostalno nađe kupca za Adriu.

Ako mu prodaja ne uspije, Boštjančič je spreman da konkurentima sa tržišta bivše SFRJ ponudi plan integracije. Ova izjava je došla samo sedam dana nakon što su iz Asocijacije evropskih avioprevoznika iz Brisela apelovali na Adria Airways da "preuzme vodeću ulogu u integraciji bivšeg jugoslovenskog avio-tržišta".

Iako Bostjančič nije naveo BH Airlines u svojoj izjavi, portal Radio Sarajevo kontaktirao je i ovu kompaniju čisto da čujemo i njihov stav o ovoj priči. Osoba zadužena za davanje izjava za medije „danas nije tu“, te ćemo na odgovor sačekati do ponedjeljka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak