Slavko Perović povrijeđen prilikom privođenja

Radiosarajevo.ba
Slavko Perović povrijeđen prilikom privođenja

Bivši lider Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) Slavko Perović povrijeđen je u Herceg-Novom prilikom opiranja policijskom privođenju, nakon svađe u jednom tamošnjem kafiću, prenosi Fena.

Perović je, kako prenosi portal Vijesti, sjedio s društvom u jednom kafiću u centru Herceg-Novog, nakon čega je došao u verbalni sukob s muškarcem za susjednim stolom.

Bivši lider LSCG-a je, kako se navodi, prozivao nekadašnjeg crnogorskog premijera i predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, nazivajući ga lopovom.

U međuvremenu u kafić su stigli pripadnici Interventnog voda policije i sa sobom poveli muškarca koji je sjedio za susjednim stolom, a potom su tražili i od Perovića da pođe s njima. Perović je to odbio, uz riječi: "Je li vas to Milo poslao?"

Policajci su bivšeg lidera LSCG-a ipak izveli iz kafića, nakon čega je došlo do međusobnog guranja i koškanja. Jedan od policajaca je, kako se navodi, udario Perovića, poslije čega se nekadašnji prvi čovjek crnogorskih liberala zateturao, pao i udario glavom o kameno tlo.

Policija je potom privela Perovića u Centar bezbjednosti na Toploj, a nakon toga je pozvana dežurna ekipa Hitne pomoći, koja je ukazala pomoć bivšem lideru LSCG, prenio je Tanjug.

Poslije pregleda, Perović je upućen u Opću bolnicu Meljine sa sumnjom da je zadobio kontuziju glave i grudnog koša, a konstatirane su i ogrebotine na koljenima i oko zgloba šaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak