Skandal u Srbiji: Dobila otkaz zbog kritika prema Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić?

5
Radiosarajevo.ba
Skandal u Srbiji: Dobila otkaz zbog kritika prema Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić?

Nuklearna inženjerka zaposlena u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbjednost Srbije dobila je otkaz zbog objava na Twitteru o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, piše danas portal Vreme.

U rješenju o otkazu, u koje su novinari portala Vremena imali uvid, navode se citati dva tweeta zbog kojih je nuklearna inženjerka postala "nepodobna za rad u državnoj ustanovi“, a koje je objavila 2021. godine.

Rješenje o otkazu potpisao je direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbjednost Slađan Velinov, a nedeljnik dodaje da je informatička služba direktorata dvije godine pratila njene tweetove.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Vreme piše da kritike na račun vlasti nikada nije upućivala pod punim imenom i prezimenom, nikada u radno vreme, kao i da nikada nije pominjala, ili komentarisala instituciju u kojoj radi.

Predsjednica odbora tog direktorata je Maja Gojković, aktuelna ministarka kulture, a članica odbora je i potpredsjednica Skupštine Srbije Sandra Božić, obje članice predsjedništva Srpske napredne stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak