Sin Željka Mitrovića automobilom ubio djevojku

Radiosarajevo.ba
Sin Željka Mitrovića automobilom ubio djevojku

Aleksandar Mitrović (20), sin vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, usmrtio je sinoć oko 23.30 u Ustaničkoj ulici u Beogradu terenskim vozilom “Pinka” marke BMW X6 maloljetnu devojku A.B. (17), a zatim pobjegao s mjesta udesa, javlja srbijanski Kurir.

Međutim, jutros oko 2 sata iza ponoći, Aleksandar je došao u Policijsku stanicu grada Beograda, sa ocem.

"Moj sin je sinoć usmrtio devojku i pobegao", rekao je Željko Mitrović policajcima, koji su uzeli izjavu od njegovog sina. Udes se dogodii kod okretnice autobusa na liniji 31 u Ustaničkoj ulici na pješačkom prelazu koji ima i semafor, a djevojka je preminula na licu mesta.

Kako javlja Kurir, Aleksandru Mitroviću policija je uzela i krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je BMW vozio pod uticajem alkohola, a prva vještačenja ukazuju, navodno, da nije vozio pod uticajem alkohola.

Od siline udarca, devojka je odbačena više od 20 metara, zadobivši strahovite povrede glave, od kojih je preminula na licu mjesta. Prema prvim saznanjima koja su se pojavila poslije nesreće, Aleksandar Mitrović je navodno vozio brzinom većom od 100 kilometara na sat, i to u ulici u kojoj je ograničenje 40 kilometara na sat.

Očevici tragedije kažu da je djevojka prelazila ulicu na pješačkom prelazu, ali niko sinoć nije mogao da potvrdi kome je bilo uključeno zeleno svjetlo na semaforu. Oni tvrde da se BMW iznenada pojavio pošto se sjurio niz Ustaničku ulicu, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra, izuzetno velikom brzinom i da zbog toga djevojka nije imala nikakve šanse da ga izbjegne.

Aleksandar je vozački ispit položio prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak