Sin načelnika Policijske uprave krivotvorio isprave

Radiosarajevo.ba
Sin načelnika Policijske uprave krivotvorio isprave


Iz policijske uprave zagrebačke javljeno je kako je načelnik Goran Burušić stavio svoj mandat na raspolaganje.

"Nakon saznanja da je jedan od osumnjičenih za kaznena djela prevare i krivotvorenja isprave član moje najuže obitelji, unatoč činjenici da nisam znao niti na bilo koji način uticao na kriminalističko istraživanje, svoj sam mandat, zbog moralne odgovornosti prema građanima i kolegama dao na raspolaganje glavnom ravnatelju policije i ministru unutarnjih poslova.", poručio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić, javlja Index.hr.

Policija provodi kriminalističku istragu zbog prevare i krivotvorenja dokumenata nad više osoba, a jedna od njih je i 24-godišnji sin načelnika zagrebačke policije. Oni su falsificirali dokumente radi dizanja pozajmica u kreditnim uredima. Šteta još nije potpuno utvrđena, no radi se o desetak hiljada po kreditu, a realizirano je nekoliko takvih kredita. 

"Uprava kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave", saopćilo je Ravnateljstvo policije jučer te dodalo kako je jedna od osoba koje su obuhvaćene ovim kriminalističkim istraživanjem u bliskom srodstvu s načelnikom Policijske uprave zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku, dok će Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeti kaznenu prijavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak