Šibenčanin pokušao oteti bivšu djevojku, njena majka je sve spriječila

Radiosarajevo.ba
Šibenčanin pokušao oteti bivšu djevojku, njena majka je sve spriječila

Zbog sumnji da je počinio krivična djela prijetnji, nametljivog ponašanja i protupravnog oduzimanja slobode prema svojoj bivšoj 29-godišnjoj djevojci, u pritvoru je završio 25-godišnji mladić iz Šibenika.

Kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Šibenik utvrđeno je da je 25-godišnjak unatrag mjesec i po dana, nakon  prekida ljubavne veze, u više navrata osobno, preko telefona i slanjem SMS poruka, ozbiljno prijetio bivšoj djevojci, te je uhodio, prenosi Jutarnji.hr.

Prije nekoliko dana u središtu Šibenika, mladić je nju sačekao na cesti i nasilno je ugurao u svoj automobil u namjeri da je odveze u nepoznatom pravcu. Međutim, naposljetku je odustao od toga, a zbog nailaska majke 29-godišnje djevojke.

U Policijskoj postaji Šibenik je provedeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom osumnjičenim za prijetnju, nametljivo ponašanje i protupravno oduzimanje slobode na štetu 29-godišnjakinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak