Šesnaestogodišnjakinja lagala da je silovana

Radiosarajevo.ba
Šesnaestogodišnjakinja lagala da je silovana

Beogradska policija nije našla dokaze o navodnom jučerašnjem silovanju šesnaestogodišnje djevojke na Novom Beogradu, a maloljetnica je potom priznala da je događaj izmislila iz ličnih razloga.

"Radeći na rasvetljavanju svih okolnosti prijavljenog silovanja šesnaestogodišnje devojke, koje je navodno izvršeno u ponedeljak, 4. februara od 13 do 13.30, u ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, policija nije došla do dokaza da se prijavljeni slučaj zaista desio", piše u saopštenju MUP-a.

Kako se navodi, maloljetnica je u razgovoru s policijom, koji je obavljen u prisustvu njene majke, objasnila da je događaj izmislila iz ličnog razloga.

Izvještaj o događaju policija će proslijediti državnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva.

Srbijanski mediji su jučer prenijeli da je šesnestogodišnja djevojčica silovana u podrumu zgrade u Ulici Jurija Gagarina, u Bloku 62, na Novom Beogradu, kao i da joj je silovatelj prijetio nožem. Rečeno je i da je u toku intenzivna policijska potjera za silovateljem, koji je opisan kao muškarac star od 35 do 40 godina, kao i da je riječ o tamnoputoj osobi visokoj 175 cm.

Prema pisanju srbijanskih medija, nadzorne kamere na navedenom mjestu nisu otkrile niti prisustvo takvog muškarca u toku jučerašnjeg dana, ali nisu zabilježile ni djevojčicu. Osim toga, ljekarskim pregledom je utvrđeno da šesnaestogodišnjakinja nema nikakve povrede, niti je seksualno zlostavljana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak