Šešelj vraćen iz bolnice, završna riječ sutra

Radiosarajevo.ba
Šešelj vraćen iz bolnice, završna riječ sutra

Glasnogovornica Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je večeras Tanjugu da je Vojislav Šešelj vraćen u pritvorsku jedinicu iz bolnice u koju je ranije danas bio prebačen i da bi iznošenje njegove završne riječi trebalo početi sutra, kako je ranije najavljeno.

Srpska radikalna stranka (SRS) ranije večeras je saopćila da je Šešelj ponovo prebačen u bolnicu jer mu se iznenada pogoršalo zdravstveno stanje, te navela da "Haški tribunal namerava da ubije Vojislava Šešelja jer je to jedini izlaz za njih pošto Tužilaštvo nije dokazalo nijednu tačku optužnice".

Šešelj je u petak ponovo operiran jer defibrilator koji mu je ugrađen početkom januara nije bio ispravan, a kako je danas izjavila funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta on, uprkos tahikardiji, traži da se sutra pojavi u sudnici.

Haški tribunal je prošle sedmice saopćio da će umjesto u ponedjeljak i utorak, kako je prethodno bilo zakazano, Šešelj u srijedu i četvrtak, 14. i 15. marta, iznijeti završne riječi u glavnom postupku koji se protiv njega vodi za ratne zločine na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine.

Suđenje Šešelju počelo je u novembru 2007, a tužilaštvo je u okviru završne riječi iznesene prošle sedmice zatražilo da on bude osuđen na 28 godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak