Sastanak u Rusiji: Aleksandar Vulin Vladimiru Putinu prenio zabrinutost o RS

11
Radiosarajevo.ba
Sastanak u Rusiji: Aleksandar Vulin Vladimiru Putinu prenio zabrinutost o RS

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se u srijedu, 4. septembra, sa potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

"Vjerujte da je to veliko ohrabrenje za sve Srbijancee. Kada Rusija brine o Srbiji, kada joj je stalo gdje živi i šta Srbija radi, onda je i nama Srbima lakše.

Da Rusija nije opstala svih ovih vijekova ne bi bilo ni Srbije." rekao je potpredsjednik srpske Vlade Vulin.

Na jednoj od omiljenijih plaža u Hrvatskoj postalo je neizdrživo: 'Uvodimo zabrane i visoke kazne'

"RS je također predmet naše velike brige, naše velike zabrinutosti, jer postoje snažni pritisci da se RS umanji i da se Dejtonski sporazum promijeni.

To nije moguće ukoliko želite mir i stabilnost. Predsjednik Vučić je najveći garant mira i stabilnosti u našoj regiji - rekao je Vulin na sastanku sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Vladivostoku.

On je zahvalio Putinu na ogromnom ličnom doprinosu razvoju odnosa Srbije i Rusije, kao i ogromnom ličnom doprinosu u pokušaju skrnjavljenja istine kada se Rusija aktivno borila na strani Srbije u negiranja genocida i neuspjelom pokušaju blokiranja usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Vulin je tokom sastanka istakao da mu je velika čast i privilegija što danas razgovara sa ruskim predsjednikom, uz napomenu da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji niti će ući u NATO sve dok je na vlasti predsjednik Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak