Sanaderu popodne skidaju imunitet

Radiosarajevo.ba
Sanaderu popodne skidaju imunitet

Ivo Sanader bi danas drugi put mogao ostati bez saborskog imuniteta. Nakon decembra prošle godine, kad je krenuo preko granice baš kad mu se ukidao saborski imunitet zbog navodnog primanja provizije od Hypo banke, u 13 sati će Povjerenstvo raspravljati o navodima da je dobio 10 miliona eura provizije kako bi Molu predao upravljačka prava u Ini.

Obrana bivšeg premijera već je dijelom najavila taktiku u tom slučaju - "gađat" će Roberta Ježića, odnosno njegov iskaz da je isplata Sanaderu išla preko njegove švicarske tvrtke.

Advokatica Jadranka Sloković kaže da nema nikakvih dokaza da je novac koji je uplaćen na Ježićevu švicarsku kompaniju došao od Mola te da Ježić nije vjerodostojan svjedok, jer je tim iskazom, tvrdi ona, kupovao slobodu i bolju poziciju za sebe u istragama koje Uskok provodi nad njim.

Nakon što je prošle sedmice odbačena optužnica protiv Damira Polančeca za ugovor Ina-Mol, Sanaderovi odvjetnici tvrde da sve ide ka tome da se članovi Vlade, koja je ugovor potpisala, izuzmu iz te afere, odnosno da prije izbora ne moraju ići svjedočiti u Uskok.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak