Sanaderu od 1. jula saborska plaća

Radiosarajevo.ba
Sanaderu od 1. jula saborska plaća

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskog sabora danas je donio rješenje po kojemu će bivši premijer Ivo Sanader, koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Austriji gdje čeka izručenje Hrvatskoj koja ga traži zbog sumnji u korupciju, od 1. lipnja ove godine primati plaću kao nezavisni saborski zastupnik.

Predsjednica Odbora Nevenka Majdenić (HDZ) izvijestila je da je Sanader 16. lipnja Odboru poslao dopis kojim ga izvještava o aktiviranju radnog odnosa u Saboru, te zatražio donošenje rješenja o pravu na zastupničku plaću, budući da mu je s krajem svibnja prestao radni odnos u tvrtki Alica Savjetovanje.

Majdenić je kazala i kako, prema Sanaderovoj radnoj knjižici, on s 1. lipnja ima 30 godina, 3 mjeseca i 15 dana radnog staža, javila je Hina.

Naglasila je i se rješenje temelji na dva zakona koji reguliraju materijalna prava zastupnika - Zakon o pravima i obvezama državnih dužnosnika i Zakon o pravima i obvezama zastupnika u Hrvatskom saboru.

Sanader će, kako se neslužbeno doznaje, primati plaću od nešto više od 16 tisuća kuna (nešto više od četiri tisuće maraka).

Donošenju rješenja prethodila je polusatna rasprava, u kojoj su svi članovi Odbora bili suglasni da Sanader prema zakonu ima pravo na zastupničku plaću iako je lišen slobode, ali suprotnih stavova kako je i je li tu plaću Sanader zaslužio.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak