Sanader podnio zahtjev za penzionisanje

Radiosarajevo.ba
Sanader podnio zahtjev za penzionisanje

Po pisanju Dnevnik.hr, Ivo Sanader je došao u Sabor kako bi podnio zahtjev za penzionisanje. Nakon podnošenja zahtjeva, posjetio je predsjednika Sabora, Luku Bebića, koji je svojom kućom jamčio za Sanaderovo puštanje na slobodu

"Zahvalio sam mu još jednom na jamstvu i prijateljstvu jer mislim da je predsjednik Sabora učinio veliku stvar za mene kao prijatelja i ja mu zahvaljujem na tom prijateljstvu. Pokazao je da je prijateljstvo jedna kategorija koja nije ovisna o vremenskim nepogodama", izjavio je Sanader novinarima.

U Sabor je došao kako bi kod saborskih službi regulirao svoj status kao nezavisnog zastupnika, koji mu istječe za dva dana, konstituiranjem novoga saziva.

Tek je nedavno saznao za zakonske odredbe po kojima, s obzirom na njegovih 59 godina života, ima uvjete za mirovinu i ne može koristiti klauzulu 'šest plus šest' (pola godine pune zastupničke plaće i pola godine 50 posto). 

"Budući da su zakonske odredbe takve, predao sam zahtjev za zastupničku mirovinu jer ono dužnosnički ne može ići 'šest plus šest'. Do jučer to nisam znao niti o tome vodio računa, ali su takvu informaciju, pa i od nekog od vas, dobili moji odvjetnici", poručio je Sanader.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak