Roditelji u Hrvatskoj zaboravili dijete (11) na odmaralištu

0
FENA
Roditelji u Hrvatskoj zaboravili dijete (11) na odmaralištu

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski pronašli su 11-godišnju djevojčicu koju su roditelji zaboravili na odmorištu Rašćane na autocesti A1 kod Vrgorca.

Kako je su izvijestili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, ljetne zbrke, gužve i žurba ponekad dovode do stresnih situacija, a takva situacija dogodila se jučer na autocesti A1 na odmorištu Rašćane, ali policijski službenici Postaje granične policije Imotski su riješili i ovaj problem.

Policijskim službenicima je pristupio djelatnika benzinske pumpe i naveo da na telefonskoj vezi ima osobu koja navodi da im je izgubljeno dijete, strana državljanka koja je ostala na odmorištu. Majka je uplašenim glasom objasnila je da putuju u grupi s nekoliko vozila, da se sada nalaze na području Zadra i da su tek sada primijetili da se u vozilima ne nalazi djevojčica od 11 godina, a posljednji put su stali na odmorištu Rašćane. S obzirom na to da su putovali s nekoliko vozila mislili su da je sjela u drugo vozilo, ali kada su stali shvatili su da je nema i vjerovatno je ostala na Rašćanima.

Pogledajte kako napreduje izgradnja IX transverzale u Sarajevu

Policijski službenici telefonski su obavili razgovor s majkom, zatražili fotografiju djevojčice, pregledali video nadzor i pretražili sve prostorije na benzinskoj stanici, te su na vanjskom dijelu pronašli djevojčicu koja odgovara opisu, kažu iz policije. 

Dodaju da su policijski službenici djevojčici pristupili, predstavili se i ponudili joj pomoć, ali utvrdili su da ne govori engleski jezik. U razgovor se uključila strana državljanka koja je prevodila i pomogla policajcima u komunikaciji s djetetom.

Djevojčica je bila nepovrijeđena, ali uplašena. Rekla je da joj je mobitel ostao u vozilu, te da nije mogla nikoga nazvati, te da je tako uplašena i uplakana izašla na vanjski dio odmarališta gdje su je policajci i pronašli. U razgovoru s djevojčicom policijski službenici su je umirili i rekli joj da su u kontaktu s obitelji koji su na putu natrag, te da će zajedno s njom pričekati ih.

Uplašeni roditelji stigli su nekoliko sati nakon, dok je djevojčica sve vrijeme bila s policajcima. Zahvalili su se policajcima na uloženom trudu i pomoći, te skrbi i brige koju su pokazali za dijete, navode iz Policijske uprave splitsko-dalmatinska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak