Rodica djevojke iz Mladenovca koju je ranio Uroš B.: 'Sve sam ih znala, odrasla sam sa njima'

Radiosarajevo.ba

Sinoć je Uroš Blažić ubio osam osoba, a ranio 13 nakon čega se dao u bijeg. Nakon osam sati intenzivne potrage. uhapšen je u blizini Kragujevca.

Rodica devojke koja je teško povređena otkrila je u kakvom stanju se nalazi.

"Nju je pucao po rukama i nogama. Amputirali su joj ruku. Sve sam njih znala, odrasla sam sa njima. Ne znam kako ću ovo da preživim", rekla je kroz suze ona, piše Blic.

Mesud Selimović svjetski prvak u kickboxingu, pobjedu proslavio uz zastavu BiH

Ona navodi da je u šoku zbog svega što se dogodilo, da Uroša ne poznaje i da će biti teško da se oporave od ove tragedije.

Inače, Uroš je svojoj krvavi pohod počeo na jednom mjestu kada je izašao iz automobila i ispalio rafal oko grupe ljudi koja je sjedila oko logorske vatre na pikniku. Zatim je nastavio krvavi pir i došao do pozicije koja je udaljena nekoliko kilometara dalje i izašao iz automobila i pucao u četiri osobe koje su namještale kapiju na dvorištu.

Šokantni detalji bijega masovnog ubice: Naoružan oteo taksistu, u vozilu bila i mušterija?!

Potom je opet sjeo u automobil i odvezao se ka centru sela Dubona i opet pucao, gdje je ubio dvije osobe, policajca koji nije bio na dužnosti i njegovu sestru. Ubica je zatim pobjegao i za njim je tragalo 600 pripadnika MUP-a.

Masovni ubica uhapšen je nakon osam sati potrage u Kragujevcu.

Više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE.

Prva fotografija nakon hapšenja: Masovni ubica u policijskom vozilu sa lisicama na rukama

Ovo je druga masovna pucnjava s više žrtava u Srbiji za manje od 48 sati.

Podsjetimo i da je maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak