Rješenje problema Kosova doprinosi stabilnosti regije

Radiosarajevo.ba
Rješenje problema Kosova doprinosi stabilnosti regije

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić istaknuo je danas u razgovoru sa predsjednikom Vlade Makedonije Nikolom Gruevskim da je Srbija dala veliki doprinos stabilnosti regije odlučnošću da riješi problem Kosova i Metohije.

Predsjednik Srbije je još jednom istaknuo da je stabilnost regije jugoistočne Evrope jedan od prioriteta politike koju vodi državni vrh Srbije.

Nikolić je dodao i da je Srbija u posljednjih godinu dana dala veliki doprinos toj stabilnosti "tako što je pokazala odlučnost da se jednom za svagda, razgovorima i obostranim kompromisima, riješi problem Kosova i Metohije", saopštila je press služba predsjednika Srbije, javlja Tanjug.

On je izrazio očekivanje da će Srbija krajem juna dobiti datum početka pristupnih pregovora s Evropskom unijom i poželio da i Makedonija uspješno okonča svoj put eurointegracija.

Premijer Gruevski je rekao da su odnosi Makedonije i Srbije uvijek bili na visokoj razini i istaknuo potrebu da se oni i dalje unapređuju, prije svega na ekonomskom planu.

Predsjednik Vlade Makedonije izrazio je mišljenje da su Srbija i Makedonija ispunile sve kriterije za početak pregovora s EU i dodao da dvije zemlje trebaju i dalje sarađivati tokom tog procesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak