Pusić: Hrvatska za politiku otvorenih vrata NATO-a

Radiosarajevo.ba
Pusić: Hrvatska za politiku otvorenih vrata NATO-a

Hrvatska se kontinuirano zauzima za politiku otvorenih vrata NATO-a, izjavila je u utorak u Podgorici hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić dodajući da zemlje regije treba ocjenjivati prema napretku koje svaka od njih ostvari. 

Šefica hrvatske diplomacije sudjelovala je na ministarskom sastanku Američko-jadranske povelje u glavnom gradu Crne Gore koja je završila šestomjesečno predsjedanje tom regionalnom inicijativom, a kojom od 1. siječnja predsjeda Albanija.

Na skupu su sudjelovali predstavnici država članica Albanije, BiH, Makedonije te SAD-a te promatrači iz Srbije i Kosova koji s članicama čine skupinu A5.

"Ovo je vrlo važno razdoblje ne samo za A5 i NATO nego i za zemlje regije" rekla je Pusić i ponovila potporu Hrvatske članstvu Crne Gore i Makedonije u NATO-u, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Prema priopćenju, crnogorski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Igor Lukšić istaknuo je da je Crna Gora uspješno realizirala 3. godišnji nacionalni plan u okviru Akcijskog plana za članstvo (MAP) i da nastavlja provoditi ključne reforme.

"Crna Gora kao predsjedavajuća Američko-jadranskom poveljom zauzimala se za nastavak primicanja doprinosa regije široj sigurnosti te jačanju pozicije Zapadnog Balkana kao pouzdanog partnera NATO-a", rekao je domaćin sastanka Lukšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak