Protestna šetnja u Podgorici

Radiosarajevo.ba
Protestna šetnja u Podgorici

U Podgorici je počela protestna šetnja, zbog teškog socijalno-ekonomskog stanja u Crnoj Gori, a sa skupa će biti upućena poruka premijeru Igoru Lukšiću da podnese ostavku.
   
Protestu, koji organizuju Unija slobodnih sindikata (USS), Mreža za afirmaciju nevladinog sektoru (MANS) i Studentska unija (SU), prisustvuje nekoliko hiljada građana.
   
Moto protesta je  "Vrijeme je", a sa skupa će biti poslat zahtjev premijeru Lukšiću da podnese ostavku, jer vlada Crne Gore ne radi svoj posao u javnom interesu.
   
Protestna šetnja je krenula od Univerziteta Crne Gore, a planirano je da učesnici protesta  prođu pored zgrada državne televizije, Pobjede, Agencije za nacionalnu bezbjednost, predsjednika države, parlamenta, Centralne banke i tužilaštva.
   
Šetnja će biti završena ispred zgrade vlade Crne Gore, gdje će organizatori protesta još jednom od Lukšića zatražiti da podnese ostavku, jer je, kako se navodi, pokazao da nije sposoban i da neće da se bori protiv korupcije i organizovanog kriminala.
   
Iz više gradova u Crnoj Gori za sve građane, koji su željeli da učestvuju u protestnoj šetnji, bio je organizovan prijevoz do Podgorice.
    
USS, MANS i SU organizovali su od početka nove godine dva velika socijalna protesta u Podgorici, na kojima se okupilo više hiljada građana, nezadovoljnih teškim socio-ekonomskim stanjem u Crnoj Gori.    
 
Lukšić je ranije poručio da vlada svoj posao radi najbolje što može, a najavu protesta na kojima će se tražiti njegova ostavka okarakterisao je odrazom demokratskog sazrjevanja crnogorskog društva.
 
On je kazao da će građani Crne Gore na narednim parlamentarnim izborima imati priliku da ocjene rad aktuelne izvršne vlasti.
    
U Crnoj Gori je nakon nove godine došlo do poskupljenja el. energije i akcizne robe, dok  se benzin prodaje po rekordnim cijenama, što predstavljati novi udar na standard građana.
   
Crnogorski građani strahuju da, nakon poskupljenja goriva i električne energije,  postoji opasnost od povećanja cijena ostalih proizvoda i usluga, kao što se to već desilo s akcijskom robom.
    
Vlada Crne Gore usvojila je nedavno rebalans državnog budžeta i predložila parlamentu njegovo usvajanje, kao i set mjera štednje u cilju prevazilaženja ekonomske krize u toj državi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak