Protesti zbog dolaska Hillary Clinton

Radiosarajevo.ba
Protesti zbog dolaska Hillary Clinton

Desničarske organizacije večeras su u centru Beograda organizovale miran protest zbog dolaska američke državne sekretarke Hillary Clinton u Srbiju.

Protestu, koji su na Trgu Republike organizavali Srpski narodni pokret "Naši" i Srpski sabor "Zavetnici", prisustvovalo je stotinjak osoba sa zastavama tih pokreta, državnim zastavama i trasparentnom: "Dalje kandže od Kosova, to je zemlja Srbinova".

Skup, sa koga su govornici poručili da Clinton nije dobrodošla u Beograd zbog uloge SAD u "otimanju Kosova od Srbije", protekao je bez incidenata, a obezbjeđivalo ga je tridesetak policajaca.

Protest zbog posjete Hillary Clinton Srbiji najavila je i Srpska radikalna stranka, a on bi se trebao održati sutra, ispred Predsjedništva Srbije.

Hillary Clinton je večeras stigla u Sarajevo, a nakon sutrašnjih razgovora sa članovima Predsjedništva BiH, delegacijom EU u BiH i visokim predstavnikom, svoju posjetu zemljama regije nastavlja u Beogradu. U Beogradu će Hillary Clinton pratiti visoke mjere bezbjednosti, za šta će biti angažovano 4.000 policajaca, a očekuje se i saobraćajni kolaps u gradu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak