Prošlog ljeta pokušao silovati autostoperku

Radiosarajevo.ba
Prošlog ljeta pokušao silovati autostoperku

Županijsko državno tužilaštvo u Splitu zatražilo je istragu nad Draganom Paravinjom koji je priznao da je ubio Antoniju Bilić, zbog sumnje da je pokušao da siluje 25-godišnju autostoperku kod Omiša.

Pokušaj silovanja dogodio se prošlog ljeta, a djevojka je naknadno prepoznala Paravinju na fotografijama koje su posljednjih dana "preplavile" sve medije. Šokirana djevojka sve je odmah prijavila policiji.

Tužilaštvo je, kako saznaju hrvatski mediji, istragu zatražilo u petak, 24. juna, nakon što im je splitska policija podnijela krivičnu prijavu. Pretpostavlja se da je djevojku pokušao silovati nakon što ju je primio u kamion.
        
Kako ne bi bilo nesporazuma o kome je riječ, u saopštenju objavljenom na stranici Državnog tužilaštva, navodi se da se počinilac ovog djela može dovesti u vezu sa nestankom maloljetne A.B. na području Drniša. Time su otklonili sve sumnje u identitet osumnjičenog.

Splitsko državno tužilaštvo zatražilo je da se Paravinji odredi pritvor da ne bi pobjegao, jer se krije u drugoj državi, kao i zbog opasnosti da ne ponovi krivična djela, jer je već osuđivan zbog istih nedjela, zbog čega se protiv njega vode i drugi krivični postupci.
        
Predloženo je i da se naloži izdavanje međunarodne potjernice za osumnjičenim. Istražni sudija već je donio rješenje o provođenju istrage i određivanju pritvora. Ovim je obavljen tehnički dio posla koji će omogućiti Državnom tužilaštvu da što brže dođe do Paravinje.

Dragan Paravinja /43/ priznao je juče inspektorima MUP-a Republike Srpske da je ubio 17-godišnju djevojku Antoniju Bilić iz Drniša, a njeno tijelo bacio.
        
Dragana Paravinju, vozača kamiona, koji je dovođen u vezu sa nestankom maloljetne Antonije Bilić, uhapsila je policija RS juče u 11.55 časova u Donjim Srđevićima kod Srpca, na udaljenosti od oko 2,5 kilometra od mjesta na kojem je prvi put viđen. Paravinja je lišen slobode u okolini jednog napuštenog objekta prema planini Motajici, gdje je, vjerovatno proveo noć. Antonija Bilić nestala je 7. juna u selu Kričke, kod Drniša, u Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak