Produžen pritvor Miškoviću

Radiosarajevo.ba
Produžen pritvor Miškoviću

Miroslav i Marko Mišković, Milo Đurašković i Dejan Jevtić ostaju u pritvoru još 30 dana, a istraga za malverzacije oko privatizacija putarskih firmi nastaviće se sljedeće sedmice novim saslušanjima. 

Jučer i danas je saslušano devet lica, između ostalih i direktorica Luke Beograd Ivana Veselinović. U četvrtak je saslušano šest osoba. Veselinović je svjedočila o svojim saznanjima u vezi sa poslovanjem "Delta brokera", jedne od Miškovićevih kompanija u kojoj je ranije bila zaposlena. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je ranije Specijalnom sudu u Beogradu da sesvim osumnjičenima koji su u pritvoru od 12. decembra produži pritvor. Odlučeno je da pritvor bude produžen za Miroslava i Marka Miškovića, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i Dejana Jevtića, bivšeg predsjednika Skupštine akcionara preduzeća za puteve "Niš". 

Pritvor je ukinut za Zorana Mihailovića, bivšeg direktora "Niša", Ristu Ristića, direktora "Šer korporacije" i Raša Zdravka, procjenitelja "Konzita", koji će se u daljem toku istrage braniti sa slobode. 

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su u 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća isebi pribavili korist od oko 30 miliona eura, i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak