Pritvor za električara kluba Kontrast

Radiosarajevo.ba
Pritvor za električara kluba Kontrast

Električaru Miroslavu P. (50), koji je održavao instalacije u novosadskoj diskoteci Kontrast, danas je određen pritvor do 30 dana. Električara krivična prijava tereti za krivično djelo protiv opšte sigurnosti, te izazivanje opšte opasnosti. Električar je danas na saslušanju kod istražnog sudije rekao da nije sposoban iznijeti svoju odbranu, te se branio šutnjom.

Sudija Miroslav Alimpić mu je odredio pritvor i donio odluku o pokretanju istrage. Miroslav P. je od 2006. do 2012. godine održavao električne instalacije u diskoteci Kontrast.

U požaru u Kontrastu u nedjelju rano ujutro poginulo je šestoro mladih, a istragom je utvrđeno da je do požara došlo zbog neispravnih instalacija.

Na osnovu istog krivičnog djela u utorak je određen pritvor do 30 dana vlasniku Kontrasta Alojzu G. (68), kao i zakupcima Slaviši S. (46) i Dejanu R. (36). Pred istražnim sudijom, Alojz G. je dao izjavu, dok su se zakupci branili ćutanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak