Priština: Oficir za vezu s Beogradom podnio ostavku

Radiosarajevo.ba
Priština: Oficir za vezu s Beogradom podnio ostavku

Samo dva dana nakon što je stupio na dužnost u Beogradu, kosovski oficir za vezu sa Beogradom, Lulezim Peci podnio je ostavku zbog neslaganja sa premijerom Kosova Hashimom Thacijem, javio je dopisnik agencije Anadolija.


"Dozvolite mi da vas obavestim da podnosim neopozivu ostavku u diplomatskoj službi Republike Kosovo”, navodi Peci u pismu upućenom kosovskoj predsednici Atifeti Jahjagi.

On je naveo da ga je premijer Thaci nazvao telefonom nakon jedne izjave beogradskim medijima da bez priznanja Kosova od strane Srbije ne može biti poptuno normalizacije međudržavnih odnosa.

"Razlog za moju ostavku je neslaganje i kritika koju mi je uputio gospodin Hashim Thaci, premijer Republike Kosovo, u vezi sa mojom izjavom datoj medijima da će do pune normalizacije odnosa između Republike Kosovo i Srbije doći tek kada ona (Srbija) prizna nezavisnost naše zemlje ", kaže se u obrazloženju ostavke Pecija, koju prenosi internet sajt Expres.

Bivši ambasador Kosova u Švedskoj, Lulezim Peci je ponovio, kako se navodi, da i dalje smatra da bez prizanja Kosova od strane Srbije neće biti normalizacije u odnosima sa srbijanskom stranom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak