Preminula žena koju je na plaži u Hrvatskoj udario grom: Objavljeni potresni detalji tragedije

0
Radiosarajevo.ba
Preminula žena koju je na plaži u Hrvatskoj udario grom: Objavljeni potresni detalji tragedije

Fizioterapeutkinja iz Britanije koja je sa svoje dvoje djece bila na odmoru u Hrvatskoj umrla je nakon udara groma koji ju je pogodio u desno uho.

Mrtvozornica iz Nottingahmshirea Mairin Casey opisala je smrt nesretne Danielle DiMambro kao "nevjerojatno tužan slučaj".

DiMambro se opuštala na plaži u Splitu sa svojom kćeri 20. augusta 2022. kada ju je udario grom.

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

Prolaznik joj je dao prvu pomoć i umjetno disanje, ali je DiMambro pretrpjela hipoksičnu ozljedu mozga koja nastaje kada je dotok kisika u mozak ograničen te joj nije bilo spasa, prenosi Net.hr pisanje britanskih medija. Hitno je prebačena u bolnicu, a zatim je zbrinuta na intenzivnoj njezi prije nego što je mogla biti vraćena u Britaniju.

Preminula je od ozljeda mozga 7. oktobra, utvrdio je mrtvozornik.

Ženu udario grom na splitskoj plaži, pomoć odmah stigla

"Smatra se da je munja ušla kroz desno uho", rekla je Casey na saslušanju u Nottinghamskom vijeću u srijedu.

DiMambro (48) iz Mansfield Roada, je bila na respiratoru na intenzivnoj njezi u Nottinghamu i njezino je stanje redovito pregledavano. Dali su joj lijekove protiv napadaja i liječili je od visoke tjelesne temperature i urinarne infekcije. Njezina je obitelj zatražila stručno mišljenje od specijalista u Londonu koji se složio da je prognoza "loša".

Specijalist je potvrdio da DiMambro, majka dvoje djece, vjerojatno neće postići značajno neurološko poboljšanje. Nakon razgovora s njenom obitelji, uključujući njenog brata i roditelje, donesena je odluka o skrbi "neurološkom putu", prema savjetima liječnika.

"I, nažalost, nakon njene egzacerbacije, stavljena je na palijativnu skrb za kraj života", rekla je Casey.

DiMambro je preminula 7. oktobra ove godine u bolnici u Nottinghamu. Njen je identitet potvrdio njen liječnik. Primarni uzrok smrti, koji je označen kao 1a, bila je hipoksična ishemijska ozljeda mozga, zatim 1b, srčani zastoj, zatim "udar munje" i infekcija mokraćnog sistema.

"Ovo je vrlo neobičan i očajnički tužan slučaj", rekla je Casey, koja je otvorila i zaključila istragu na istom ročištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak