Preminula policajka koja je usmrtila pješaka na hrvatskom autoputu

0
Radiosarajevo.ba
Preminula policajka koja je usmrtila pješaka na hrvatskom autoputu

Završen je uviđaj saobraćajne nesreće sa smrtno stradalom osobom, koja se u četvrtak, 1. augusta, oko 15:45 sati dogodila na autoputu A-3 Zagreb-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo.

Do tragedije je došlo kad je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pješak na središnjoj prometnoj traci južnog kolovoza autoceste A-3, ispred teretnog skupa vozila zaustavljenog u koloni teretnih vozila, počeo prelaziti sa središnje prometne trake na krajnju južnu prometnu traku autoputa, iako je na kolovozu autoputa zabranjeno kretanje pješaka.

Tad je na njega službenim motociklom naletjela policijska službenica. Na službenom policijskom motociklu bili su upaljeni posebni uređaji za davanje svjetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policajka je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu.

Parkirao se gdje ne treba: Vlasnik kuće se osvetio vozaču, pogledajte koju mu je poruku ostavio

Pješak je smrtno stradao, dok je policijska službenica prevezena u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, a potom je na daljnje liječenje prebačena u Klinički bolnički centar Osijek. Ljekari su joj konstatirali teške tjelesne povrede opasne po život.

Nažalost, PU vukovarsko-srijemska u petak, 2. augusta, zaprimila je obavijest nadležnih iz KBC Osijek da je policijska službenica preminula, piše Jutarnji.

O svemu poduzetom i utvrđenom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestit će nadležno državno odvjetništvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak