Prefarbani murali Ratka Mladića i Draže Mihailovića u Beogradu

3
Radiosarajevo.ba
Prefarbani murali Ratka Mladića i Draže Mihailovića u Beogradu

Murali sa likom presuđenog ratnog zločinac Ratka Mladića i četničkog komandata iz Drugog svjetskog rata Draže Mihailovića koji su oslikani u beogradskoj opštini Vračar, ponovo su prefarbani bijelom bojom.

Podsjećamo, u maju ove godine, na dijelu fasade s Mladićevim likom osvanuo je grafit sa natpisom „Uključi mozak isključi Pink“ i znak te televizije zaokružen i precrtan crnim sprejom, uz potpis navijačke grupe „Grobari Vračar“.

Mladićev mural je posljednje dvije godine često bio predmet sukoba desničara i navijačkih grupa na jednoj i antiratnih aktivista i nevladinih organizacija na drugoj strani, a u nekoliko navrata maskirane osobe, obučene u crno čuvale su mural u Njegoševoj.

Sanel Kajan objavio dramatičan post: 'Voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio je iz šina'

Bivši komandant Vojske RS Ratko Mladić osuđen je na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak