Poznata plaža na Jadranu ostala bez turista: ‘Dolazim ovdje godinama, ali ovo ne pamtim‘

9
Radiosarajevo.ba

"Gdje je nestao čovjek? Gdje se skrivao?", pjeva Bare u poznatoj pjesmi ‘Put ka sreći‘, a mi se pitamo: ‘Gdje je nestao turist?‘.

Čitatelj Jutarnjeg lista poslao je fotografije s plaže u Kukljici na otoku Ugljanu, u Zadarskoj županiji.

"Ovaj vikend naselje je pusto. Dolazim ovdje već godinama i ne pamtimo ovakvu situaciju, plaže su prazne. Ni domaći se ne kupaju zbog velike vrućine, a turista gotovo nema. Rekao bih da su oba razloga u pitanju", rekao je čitatelj koji je poslao fotografije snimljene na glavnoj plaži.

Još jedno požarište od večeras u BiH: Gori i na Bjelašnici

Vodeno igralište zjapi prazno.

"Ta je plaža još prije 15 dana u isto doba dana bila tako krcata da je bio problem ući u more", kaže čitatelj iz Zagreba, vlasnik manje vikendice u mjestu.

Razumije, dodaje, da 25. august nije visok termin u špici turističke sezone, ali gotovo prazna plaža je ipak previše.

Turist u čudu zbog proizvoda koji obožava cijela bivša Jugoslavija: ‘Zašto je ovo tako popularno?’

"Mi smo zbog turističke sezone odgodili za sedmicu povratak djece u školu, koja zato neće imati jesenske praznike prema odluci Ministarstva obrazovanja. Nadam se iskreno da je ostatak obale krcat turistima, pa to može opravdati tu odluku", zaključuje.

Otok Ugljan nije mjesto masovnog turizma, nikad ovdje nisu ekstremne gužve, a Kukljica nema većih turističkih kompleksa. Ipak, za jednu zemlju koja živi od turizma ovako skoro prazna plaža trebala bi biti crvena zastavica. Ovo sigurno nije slika čitave obale, ali...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak