Poznat razlog zbog čega su kasnili letovi na aerodromu u Splitu

0
Radiosarajevo.ba
Poznat razlog zbog čega su kasnili letovi na aerodromu u Splitu

U splitskoj Zračnoj luci sv. Jeronima u ponedjeljak, 22. jula, oko 19:30 sati došlo je do tehničkih poteškoća u radu informatičkog sistema zbog kojih avioni nisu mogli slijetati ni polijetati. Situacija se kasno sinoć počela normalizirati te su neki avioni poletjeli.

Od jutros utorak, 23. juli. se promet na splitskom aerodromu odvija otežano, moguća su kašnjenja u polasku. Web stranica još ne radi, pišu hrvatski mediji.

"Prijava na let se obavlja ručno i moguća su kašnjenja u polasku. Operativni procesi u dolasku se obavljaju bez poteškoća. Radovi na otklanjanju posljedica ovog hakerskog napada se nastavljaju", rekao je zamjenik direktora Zračne luke Split Pero Bilas.

Bošnjačka stranka ušla u Vladu Crne Gore zajedno s negatorima srebreničkog genocida

Djelatnici aerodroma otkrili su što se dogodilo.

"Uzrok jučerašnje nefunkcionalnosti informatičkog sistema u aerodromu sv. Jeronim je hakerski napad. Sve nadležne institucije su uključene u ovaj događaj. Stručne službe intenzivno rade na otklanjanju posljedica ovog napada.

U kontaktu smo sa svim zračnim prijevoznicima i zajedno tražimo alternativna rješenja. Molimo sve putnike za strpljenje", izjavio je Pero Bilas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak