Potresno obraćanje Novaka i Jelene Đoković: ‘Tragedija svakog u Srbiji. Neću da gledam kuću ubice'

3
Radiosarajevo.ba

U moru reakcija na masakr u Beogradu izdvajaju se one najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene.

Prvi teniser svijeta bez puno je riječi odao počast žrtvama masovnog ubistva u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar‘ u Beogradu, dok je Jelena u potresnom obraćanju indirektno prozvala medije, državne institucije, ali i sve ljude u Srbiji.

Đoković je na Instagramu objavio fotografiju građana sa Cvjetnog trga u Beogradu dok pale svijeće u počast žrtavama, te tako pokazao koliko je pogođen tragedijom u kojoj je stradalo devetoro osoba, od toga osmero djece.

Ovo je privrednik godine u Bosni i Hercegovini: Zaljubljenik u fudbal koji zapošljava 700 ljudi

Njegova supruga Jelena oglasila se na društvenim mrežama, također s nekoliko fotografija, ali i posebnom porukom, gotovo vapajem za pomoć.

"Gospodine Isuse Kriste, sine Božji, pomiluj nas grešne. Neću da pogledam kuću u kojoj je živio masovni ubica. Hoću psihološku podršku učenicima i nastavnicima. Nećemo ekskluzivne fotografije s lica mjesta, hoćemo ukidanje reality programa. Nećemo šokantne izjave svjedoka, hoćemo ograničavanje crne kronike.

Neću da djeca budu taoci realityja. Vratite ugled obrazovanju i nastavnicima. Današnja tragedija je tragedija svakog pojedinca naše zemlje i društva u cijelosti. Izražavam najdublju saučešće porodicama žrtava, a naše nade i molitve idu svima onima koji se bore za svoje živote", napisala je Jelena Đoković.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac nalazi se u Beogradu. Pogledajte šta je jutros snimio ispred škole gdje se dogodio masakr:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak