Potop u Dubrovniku: Pogledajte snimak poplavljenog Straduna

0
Radiosarajevo.ba
Potop u Dubrovniku: Pogledajte snimak poplavljenog Straduna

Obilna kiša i nevrijeme pogodili su Dalmaciju i Istru u ponedjeljak, 9. septembra. U gradovima širom obale potopljene su ulice, a hitne službe imaju pune ruke posla na terenu.

S terena stižu snimci nevjerojatnih prizora građana kojima je voda došla do koljena i automobila koji se jedva probijaju kroz bujice.

Inače, cijela je Hrvatska pod meteoalarmom. Žuto i narandžasto upozorenje izdani su zbog pljuskova s grmljavinom, mogući su jaki udari vjetra i velike količine padavina.

U Hrvatskoj uočena rijetka morska kornjača: Nalazi se na Crvenom popisu ugroženih vrsta

Iako je DHMZ još prije dva dana najavio velike padavine na dubrovačkom području, mnoge je današnja kiša iznenadila. Zabilježenih šteta zasad nema, hitne službe su na terenu, ali Stradun je pod vodom, a turistima to čini se ne smeta, pa hodaju kroz duboku vodu. 

Gradonačelnik poziva svoje sugrađane da ostanu kući. Važno je to i zbog sigurnosti u saobraćaju jer voda otvara poklopce šahtova. To je opasnost i za vozila i za pješake, piše Dubrovački vjesnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak