Posljednjih pet svjedoka na suđenju Paravinji

Radiosarajevo.ba
Posljednjih pet svjedoka na suđenju Paravinji

Suđenje vozaču kamiona Draganu Paravinji, optuženom za ubistvo i silovanje Drnišanke Antonije Bilić, nastavlja se danas ispitivanjem posljednjih pet svjedoka.

Podsjetimo, do sad su svjedočili članovi porodice Bilić, Paravinjine kolege s posla, kao i bivši policajac koji je svojevremeno rekao da je vidio Antoniju da ulazi u Paravinjin kamion.

Suđenje je zatvoreno za javnost, a 43-godišnji Dragan Paravinja izjasnio se kako nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Sutkinja Nives Nikolac već je ranije potvrdila kako će se suđenje nastaviti 17. maja ispitivanjem sudskih vještaka, koji će u svjedočenju dati interpretaciju dokaznog materijala, najviše dokazima uzetim iz Paravinjina kamiona.

Mlada je Drnišanka, podsjetimo, nestala u lipnju prošle godine, a njeno tijelo nije pronađeno do današnjeg dana.

Dragana Paravinju (43), vozača kamiona, osumnjičenika u slučaju nestanka sedamnaestogodišnja Antonije Bilić u Hrvatskoj, uhapsila je u nedjelju oko podneva policija RS-a na udaljenosti oko 2,5 kilometra od mjesta na kojem je prvi put viđen u Donjim Srđevićima kod Srpca.

U Hrvatskoj potraga za Antonijom Bilić traje još od 7. juna kada je napustila porodičnu kuću kod Drniša, a nakon toga je viđena na obližnjem Čikolskom mostu kako stopira u pravcu od mjesta gdje živi prema Splitu, da bi zatim ušla u kamion koji je vozio Dragan Paravinja.   

Za Paravinjom je 2005. godine Osnovni sud Sokolac raspisao centralnu potjernicu zbog krivičnog djela silovanja. I u Srbiji je, također za ovom osobom raspisana potjernica zbog silovanja i pokušaja silovanja. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak