Posljednji ispraćaj malene Tijane Ognjanović

Radiosarajevo.ba
Posljednji ispraćaj malene Tijane Ognjanović

Povorka od oko 600 ljudi na groblju Lešće u potpunoj tišini ispratila je malu Tijanu Ognjanović na vječni počinak.

Skrhani bolom, od svoje princezice oprostili su se roditelji Jelena i Nebojša, kao i brojna rodbina i prijatelji, piše Blic.

"I nevini stradaju da bi nas iz naše sebičnosti izveli. Ako tražimo logiku pravde",  nema je. Neko doživi 90 godina i ne nađe suštinu, a ova djevojčica, bezgrešna, uradila je više nego svi mi zajedno. I vi ste, braćo i sestre, dali svoje srce i dušu prateći nju u njenoj želji za životom. Tijana nas je učinila boljima i njena lekcija nije završena. Ko god je se bude setio, setiće se dobrote i lepote. Hvala Tijani što se pojavila među nama i probudila ono što je dobro",  poručio je u govoru episkop Atanasije Rakita.

Maloj Tijani prije šest godina otkriven je rijedak oblik restriktivne kardiomiopatije i od tada je liječena na Institutu za majku i dijete.

Roditelji su u međuvremenu pokrenuli akciju prikupljanja novca za transplantaciju srca. Borba da Tijana dobije novo srce je probudila i pokrenula čitavu Srbiju i novac za odlazak u Houstonu je prikupljen.

Početkom aprila u pratnji roditelja Tijana je otputovala u Houston. Početkom jula Tijani je počelo da se pogoršava stanje. Operisana je i ljekari su joj ugradili i vještačku pumpu. Nažalost, u noći između nedjelje i ponedjeljka došlo je do naglog otkazivanja organa i njen život se ugasio u ranim jutarnjim časovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak