Poplavljeno staro jezgro Dubrovnika (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Poplavljeno staro jezgro Dubrovnika (VIDEO)
Foto: Danas.hr

Staro jezgro Dubrovnika, ali i drugi dijelovi ovog grada, u ponedjeljak su poplavljeni zbog obilnih kiša. S obzirom da se nalaze u udolini ispod brda, sva voda slila se u uličice oko Straduna.

Dubrovčani kažu da ne pamte da se ovako nešto ranije dešavalo.

Brojni pozivi Dubrovčana 'zatrpali' su linije lokalnih vatrogasaca nakon što je u ponedjeljak ujutro počela padati obilna i jaka kiša. Do 13 sati u Dubrovniku je prema podacima Državnog hidrometerološkog zavod palo 159 litara kiše po kvadratnom metru. Ulicama starog i novog dijela Dubrovnika tekle su bujice, zbog čega su brojni podrumi i domovi poplavljeni.

Kako prenosi Danas.hr, cesta koja vodi prema Gruškoj luci pretvorila se u jednom trenutku, kažu, u blatnu bujicu. Tako su mnogi bili 'zarobljeni' na parkiralištima u svojim automobilima jer je bilo preopasno voziti.

Zbog poplava u određenim dijelovima grada povremeno dolazi i do prekida u napajanju električne energije, a nekoliko škola prekinulo je nastavu. Također, zbog odrona koji je nastao uslijed velike količine oborina, promet Jadranskom magistralom kod Dubrovnika odvija se otežano, prenosi Danas.hr.

http://www.youtube.com/watch?v=kWOixXUcDH0

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak