Pomozite mu: Poslije 42 godine, preko Facebooka traži brata blizanca

Radiosarajevo.ba
Pomozite mu: Poslije 42 godine, preko Facebooka traži brata blizanca

Na Facebooku se pojavio post Nenada Evđenića, koji pokušava da preko ove društvene mreže pronađe svog brata blizanca. Kako navodi, on i njegov brat rođeni su 26. juna 1971. godine u Šidu, ali nekoliko dana poslije prijema u beogradski Institut za neonatologiju, njegovu majku su obavijestili da joj je jedan sin preminuo, ali njegovo tijelo nije mogla da vidi.

Kako navodi u svom postu, određeni podaci ostali su nejasni.

"Meni i bratu u bolnici vode datume rođenja 26. 6. 1971. za jednog, a datum 26. 7. 1971. za drugog. U bolničkoj knjizi prijema nisu upisana naša prava imena, već nas vode kao Evđenić prvorođeno muško i Evđenić drugorođeno muško", piše Nenad.

Nakon što su poslije mnogo muka nekako dobili informaciju o mjestu gdje je izvršena sahrana njihove preminule bebe, obratili su se Zavodu za pogrebne usluge u Begradu.

Tu, kako navodi, dobijaju podatak da je beba koja je sahranjena sa takvim podacima bila stara 20 dana. Papir na osnovu koga je izvršen upis u knjigu umrlih nisu uspjeli da dobiju.

"Na sve naše zahtjeve da nam se dostavi bar papir na osnovu koga je izvršen upis u knjigu umrlih dobijamo samo negativne odgovore. Rekli su nam da ni bolnica niti Matična služba opštine Savski venac u Beogradu nisu ovlašćeni da daju takve informacije", zaključuje Nenad Evđenić, piše Telegraf.rs.

Na kraju, on je zamolio sve ljude koji imaju neku informaciju da kontaktiraju njegovog mlađeg brata Gorana Evđenića.

Pomozite mu, ako možete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak