Policajac za novac puštao radnike preko granice da rade na crno u Hrvatskoj

1
Radiosarajevo.ba
Policajac za novac puštao radnike preko granice da rade na crno u Hrvatskoj

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 35-godišnjeg policajca koji je na traženje 35-godišnjaka preko granice propuštao strane radnike bez dozvole za rad.

Policajca granične policije terete da je, od septembra do kraja decembra 2023. godine, na traženje drugookrivljenog vršnjaka i odgovorne osobe u trgovačkom društvu omogućavao na Graničnom prijelazu Maljevac ulazak državljana trećih zemalja u Hrvatsku koji su dolazili neprijavljeno raditi za tu kompaniju, javlja Hina.

Takve ulaske je okrivljeni policajac omogućavao i drugim osobama koje su dolazile radi neprijavljenog rada u Hrvatsku, ističe Uskok.

Muškarac se popeo na konstrukciju šibenskog mosta pa se bacio

Tužilaštvo precizira da je policajac od zasad nepoznatih kolega koji su obavljali graničnu kontrolu na Graničnom prijelazu Maljevac tražio odobravanje ulaska državljanima trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad.

Iako je znao koji su stvarni razlozi njihovog dolaska u Hrvatsku, a na što su oni pristajali te su im, shodno traženju prvookrivljenog policajca, odobravali ulazak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak