Pogledajte oduševljenje u Zagrebu

Radiosarajevo.ba

U Hrvatskoj, na trgovima diljem gradova, jutros euforija. Nekoliko hiljada hrvatskih branitelja i građana okupljenih na Trgu bana Jelačića ispratilo je, oduševljenjem i povicima odobravanja, čitanje oslobađajuće presude hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini.

Gotovina i Markač oslobođeni
Euforija u Hrvatskoj nakon presude

Tokom čitanja odluke presjednika sudskog vijeća Theodora Merona, hrvatski branitelji i građani s oduševljenjem i skandiranjem "Ante, Ante!" pozdravljali su oslobađanje po tačkama optužnice.

Na Trgu bana Jelačića traje veliko slavlje i oduševljenje okupljenih građana i branitelja koji mašu hrvatskim zastavama i ratnim zastavama borbenih postrojbi iz Domovinskog rata, a u središtu grada građani trubama iz automobilima pozdravljaju oslobađajuću presudu hrvatskim generalima, piše RSE.

Dnevnik.hr javlja da se mnogi javno mole, nakon skupa u Zadru jedan od građana je kratko rekao: 'Slobodni smo!', a uz Zagreb, vijesti iz Haaga proslavile su se i u rodnim mjestima dvojice generala - Pakoštanama i Đurđevcu.

Zadovoljstvo presudom iskazali su i hrvatski političar. Predsjednik ove države Ivo Josipović poručio je u izjavi za Net.hr kako su generali nevini, ali se zločini ne smiju zaboraviti, dok je premijer Zoran Milanović kazao također kako pozdravlja presudu, ali kako je hrvatska država kriva za počinjene strahote; Milanović se zahvalio generalima što su “toliko izdržali za Hrvatsku”.

Video preuzimamo s portala Net.hr:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak