Pogledajte kako izgleda apartman u Dalmaciji nakon što su iz njega izašli gosti: 'Ne priznaju štetu'

6
Radiosarajevo.ba

Iznajmljivač Dalibor Lovrić iz Nina imao je šta vidjeti prošle sedmice kada su iz njegovog apartmana u Ninu izašla djeca koja su s dva borilačka kluba iz Slavonije boravila u Dalmaciji sa svojim trenerima na jednom od takmičenja.

Lovrić je na društvenim mreža prikazao kako je izgledao apartman nakon odjave zbog kojeg nije mogao primiti druge goste, no čelnik dva borilačka kluba, Ju Jitsu klub Factory Đakovo i Vinkovačke Rode, čiji su članovi boravili u apartmanu, ne priznaje štetu, prenosi Jutarnji.hr.

"Teško je riječima opisati sav haos i smrad koji su prije nekoliko dana trčeći iz apartmana da ih ne zadržim i suočim s nedjelima dijelom maloljetnici koji su bili na takmičenju u Zadru 24. augusta učinili. Ovdje se praktički radi o huliganstvu - mokrenje u jacuzziju, skidanje i sakrivanje slika po ormarima, namjerno podmetnuta hrana i jaja po krevetima ispod posteljine, hrenovke i sve što im je ostalo od hrane po ukrasnim vazama i namještaju razmazali tekućinom, proliveno ulje po podu kuhinje i boravka", navodi ovaj iznajmljivač na društvenim mreža.

Pogledajte nevjerovatnu grešku golmana Borca koja je Banjalučane izbacila iz Europske lige

Dodaje da su mu ovi gosti sakrili ili otuđili velik broj daljinskih upravljača koje još ne može pronaći, da nisu bacali smeće danima, već sve rasuli po podu.

"Trule banane umetali su u dijelove ormara, razbijene čaše sakrili su unutar veša, potrgali su mramorni pod, pokušali su začepiti zahodsku školjku papirom, sve tanjire i čaše ostavili su prljave i razbacane po apartmanu, dio svojih čarapa i donjeg veša po podu, izokretali umjetničke slike na zidovima koje nisu uspjeli posakrivati po ormarima, tanjire namjerno umazane ostavili po cijelom podu i na ormarima, utičnice iščačkali i sve flaše po uglovima razasuli, smeće namjerno potrpali iza namještaja, rastavili dijelove jacuzzija po kojem su urinirali", navodi ovaj iznajmljivač koji je nakon odlaska gostiju pozvao policiju.

Policija mi je rekla da, ako se radi o maloljetnicima, pri očevidu štete te kod izjava moraju prisustvovati njihovi roditelji ili staratelji, a kako su iz Đakova i Vinkovaca, odustao je od te namjere jer bi u tom slučaju danima apartman morao ostati u ovakvom stanju.

"Nadao sam se da uz angažman čistačica još mogu "spasiti" dolazak idućih gostiju, ali to je bila samo nada. Tri dana smo pokušavali sanirati štetu, a gostima koji su trebali "ući", morao sam otkazati. Svi oni koji su ovo uradili imaju svoje ime i prezime, uredno su prijavljeni i evidentirani pri dolasku u smještaj, znači oni se ne boje sankcija koje bi nakon ove devastacije trebale uslijediti. Ukupna izravna i neizravna šteta mi je 1.500 eura (2.933 KM).. Kontaktirao sam klub, no oni to ne žele platiti, nego tvrde da sam ja kriv za to što se dogodilo", tvrdi nam ovaj iznajmljivač koji je odlučio pravdu potražiti pred sudom.

Dodao je i da su gosti za vrijeme boravka remetili red i mir, ali da na to nije htio reagirati nadajući se najboljem.

S druge strane, čelnik oba kluba Miro Erkapić tvrdi da se već konsultirao s advokatima koji kažu da nema nikakve štete te da ih konsultira i oko zaštite ugleda kluba.

Priznaje nered, no s druge strane tvrdi da nema velike materijalne štete te da ih je sam iznajmljivač oštetio.

Daje se iz njegovih riječi zaključiti da su djeca iznajmljivaču na ovaj način "osvetila".

"Djeca su napravila nered, ali nisu materijalnu štetu, ja ih ne opravdavam niti branim, radi se o par pojedinaca čija djela u ovom slučaju ne predstavljaju klubove. Nered koji su moja djeca ostavila pri odlasku u jednom od apartmana može se riješiti spremanjem servisa za jedno popodne. Ništa od stvari nije oštećeno, polupano ili otuđeno. Samo nije spremljeno. Naravno da mi je žao što su nakon svih tih provokacija njima podlegli i išli ostaviti bilo kakav nered. Puno bi lakše bilo da smo otišli najnormalnije i pridružili se salvi loših recenzija i iskustva otprije", tvrdi Erkapić.

Objašnjava da su smještaj platili 450 eura (880,12 KM) po danu, odnosno 2.700 eura (5.280 KM) ukupno, ali da usluge koje su platili nisu dobili.

"Objekt je prije svega odabran zbog besplatnog parkinga i spa centra koji je ulazio u cijenu najma. Umjesto besplatnog parkinga iznajmljivač nam je rekao da parkiramo na ulicu zbog čega nam je naplaćeno 40 eura (78,23 KM) kazne za nepropisno parkiranje, a iznajmljivač nam je na to rekao da je to jeftinije od parkinga u centru. Bio je to samo jedan od bezobraznih komentara i provokacija. Što se tiče spa centra, dečkima je bila potrebna sauna za skidanje kilograma. Prvo nam je iznajmljivač rekao da se treba najaviti za idući dan, a kad su to dečki napravili, drugi dan otjerao ih je uz povik: imate van na suncu saunu", odgovara čelnik ovog borilačkog kluba.

Dodaje da puno putuje, ali da ovako lošeg domaćina nikad nije upoznao. Tvrdi da im na dolasku najprije nije htio otvoriti vrata i jednom prilikom otključati apartman kada su zaboravili ključ u Zadru.

"Dugo nisam vidio prljavije mjesto, posebno dvorište, ali i stan u kojem smo pri ulasku našli stari sendvič i hrvatske kune, koje zorno govore o tome kad je neko od profesionalaca to sve čistio.

Šezdeset posto televizora nije bilo u funkciji, a higijenske potrepštine smo morali sami kupovati jer su nam dali mokar WC papir. Vidim da ima jedna cijela mala populacija ljudi koja je prošla sličan ili gori pakao kakav smo mi prošli, s nekima smo i komunicirali. Zaista rijetko viđene užasne recenzije, ali koje pak opet ne dočaravaju dovoljno osjećaj odvratnoće koji smo imali na koži. Neobjašnjivo loše ponašanje", zaključio je Erkapić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak