Podignuta optužnica protiv popa nasilnika

Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica protiv popa nasilnika

Više javno tužilaštvo u Šapcu podiglo je u petak optužnicu protiv upravnika Centra za odvikavanje od droge "Sretenje", Branislava Peranovića. za teško ubistvo štićenika Nebojše Zarupca.

Štićenika centra za odvikavanje ubio šipkom

Istražni sudija Višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević potvrdio je medijima da je toj instituciji dostavljena optužnica Višeg javnog tužilaštva protiv protojereja Peranovića, kome je na teret stavljeno teško ubistvo, a za koje bi se mogao suočiti sa 10 do 40 godina zatvora.

On je precizirao da je Peranović optužen da je 6. augusta u Jadranskoj Lešnici na svirep način lišio života Nebojšu Zarupca tako što mu je nanio veliki broj udaraca štapom, pesnicama i nogama i tako izazvao brojne povrede koje su dovele do smrti, a žrtva je za to vreme trpela velike bolove.

Velisavljević je dodao da predstoji odlučivanje o daljem toku pritvora za Peranovića, a zatim će optužnica biti proslijeđena objema stranama, koje će imati rok za prigovor osam dana, a ukoliko ga ne bude, biće određen datum glavnog pretresa.

Advokat porodice Zarubac Dušan Pašić izrazio je očekivanje da će čitav proces biti okončan u korektnom roku, kao i da će Peranović dobiti zatvorsku kaznu na duži vremenski period - dužu od najmanje 10 godina.

Komisija psihijatrijskih vještaka bolnice Centralnog zatvora u Beogradu ranije je potvrdila da je Peranović bio uračunljiv u trenutku zločina.

Vezano:
Peranović policiji priznao zločin

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak