Počinje suđenje Peranoviću za ubistvo štićenika

Radiosarajevo.ba
Počinje suđenje Peranoviću za ubistvo štićenika

 U Višem sudu u Šapcu danas počinje suđenjeBranislavu Peranoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo Nebojše Zarupca u centru za odvikavanje od droge "Sretenje".

Štićenika centra za odvikavanje ubio šipkom

Portparol Višeg suda Slobodan Velisavljević rekao je za B92 da je za djelo za koje se Peranović tereti zaprijećenakazna zatvora od 10 do 40 godina.

"Pred Višem sudu u Šapcu za danas je zakazan početak glavnog procesa protiv optuženog Peranović Branislava. Njemu je optužnicom višeg javnog tužioca iz Šapca stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo, odnosno da je 6. augusta 2012. u Jadarskoj lešnici na svirep način lišio života Nebojšu Zarupca, štićenika pravoslavnog centra za liječenje bolesti zavisnosti. U toku glavnog pretresa očekuje se da, nakon čitanja optužnice, optuženi Peranović iznese svoju odbranu i da se izjasni o svim okolnostima i djelima koje mu se stavljaju na teret", rekao je Velisavljević. 

Upravnik Centra Branislav Peranović, poznat od ranije po tome što je batinama "istjerivao đavola" iz narkomana, osumnjičen je da je štićenika udario šipkom u glavu i usmrtio ga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak