Počeo sastanak u Karađorđevu

Radiosarajevo.ba
Počeo sastanak u Karađorđevu

U Karađorđevu je počeo trilateralni sastanak predsjednika Srbije i Turske, Borisa Tadića i Abdullaha Güla, i tročlanog Predsjedništva BiH - Nebojše Radmanovića, Željka Komšića i Bakira Izetbegovića.
 
Tadić i predstavnici BiH doletjeli su u dva zasebna helikoptera u Karađorđevo, a oko sat vremena nakon njih automoblilom iz Beograda stigao je i Gül u pratnji ambasadora Turske u Srbiji i vojnog atašea. Prije trilaterale održan je bilaterlani sastanak Tadića s tročlanim Predsjedništvom BiH.
 
Na trilaterlanom sastanku koji je u toku, kako su prethodno izjavili Komšić i Izetbegović, bit će otvorena mnoga nezgodna pitanja. Prethodno je iz kabineta Borisa Tadića najavljeno da će se razgovarati o saradnji tri zemlje i potencijalima za razvoj ekonomske saradnje.
 
Oko 17 sati planiran je i bilaterlani sastanak predstavnika Predsjedništva BiH i prvog čovjeka Turske Abdullaha Güla. U Karađorđevu se okupilo više od 100 novinara i nimatelja. Interesovanje je ogromno, brojni su novinari stranih medija i agancija, kao i predstavnika sedme sile iz BiH, prenose beogradski mediji.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak